«Euro una» d.o.o. Beograd osnovana je 25.01.2000.god. podelom preduzeća «Una glass» d.o.o. osnovanog 1993.god. Osnivač i direktor preduzeća je Jovica Rašeta, diplomirani inženjer saobraćaja. Osnovna delatnost preduzeća je trgovina na veliko i malo rezervnim delovima za autobuse i kamione.

U prvih nekoliko godina poslovanja, preduzeće je, osim poslovanja na domaćem tržištu, sa velikim društvenim i privatnim preduzećima imalo značajnu ulogu u snabdevanju delovima firmi sa prostora bivše Jugoslavije putem izvoza robe. Vremenom, zbog povećanih potreba za konstantnim lagerom robe, orijentisali smo se na uvoz-izvoz robe iz Evrope.

Preko naših stalnih ino-dobavljača iz Makedonije, Turske. Grčke, Italije, Nemačke.... uspevamo da redovno snabdevamo naše kupce kako u zemlji tako i u inostranstvu, robom koja se dokazala ISO standardom kvaliteta odnosno, robom na koju nemamo reklamacije.
Preduzeće iz godine u godinu proširuje asortiman robe i širi kapacitete. Otvoreno je preduzeće u BIH za poslovanje na Bosanskom tržištu. Trenutno poslujemo sa preko 500 partnera a između ostalih izdvajamo‚ GSP Beograd, JGSP Novi Sad, Severtrans, Autoprevoz Kikinda, Holding Drinatrans...

U okviru Euroune posedujemo servis za održavanje motornih vozila u Kikindi. Servis je veličine 2,5 hektara sa preko 5000 kvadrata zatvorenog prostora. Servis je opremljen svim sadržajima: tehnički pregled, benzinska pumpa, automatska perionica ...